Willem II gaat langer door met trainer Adrie Koster

19 maart 2019, 13:47   Bijgewerkt: 19 maart 2019, 14:20

Willem II heeft het contract van trainer Adrie Koster verlengd tot de zomer van 2021. Dat heeft de club via de officiële kanalen bekendgemaakt. Het contract van de 64-jarige Zeeuwse coach liep na dit seizoen af. Koster is bezig aan zijn tweede periode bij de club uit Tilburg en presteert tot dusver naar behoren.

Na 26 wedstrijden bezet Koster met Willem II de negende plaats in de Eredivisie en werd de finale van de KNVB-beker bereikt. Hierin speelt de ploeg op zondag 5 mei in De Kuip in Rotterdam tegen Ajax. Voor Koster wordt dat een weerzien met zijn oude club. Hier werkte hij tussen 2007 en 2009. Daarvoor was Koster al een keer trainer van Willem II, dit was het geval in 1990. Daarvoor was hij jarenlang assistent-trainer bij de Tricolores. Verder werkte hij bij onder meer in de jeugd van PSV en bij Club Brugge en Jong Oranje.

Begin dit seizoen besloot Koster voor slechts één jaar te tekenen bij Willem II. Hij gaf toen aan het prettig te vinden dat beide partijen niet lang aan elkaar vast hoeven te zitten. "Ik wil de vrijheid hebben om het van jaar tot jaar te bekijken", zei hij hierover. Koster sprak bij zijn presentatie wel [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/333201/koster-heeft-intentie-om-langer-door-te-gaan-bij-willem-ii/,_blank,de intentie uit] om langer dan één jaar bij Willem II te blijven werken. Nu komen daar dus twee extra seizoenen bij.

"De samenwerking is mij tot op heden zeer goed bevallen", zegt Koster op de clubsite. "De club wil blijven groeien en daar maak ik graag onderdeel van uit. Samen met de staf en directie gaan we er de komende jaren alles aan doen om Willem II nog beter op de kaart te zetten." Ook technisch directeur Joris Mathijsen is opgetogen dat er duidelijkheid is over de toekomst van de trainer. "We zijn erg blij dat Adrie ervoor heeft gekozen om langer bij Willem II te blijven. Samen met de overige stafleden laat hij dagelijks zien het team en de spelers beter te kunnen maken. We hebben er vertrouwen in dat we met hem de sportieve stappen kunnen zetten die we voor ogen hebben."

De technische staf van Willem II zal dus ook de komende jaren uit de vaste gezichten blijven bestaan. Van asssistent-trainer Gery Vink, fysiektrainer Chima Onyeike en keeperstrainer Harald Wapenaar was namelijk eerder al bekend dat zij in het Koning Willem II Stadion zouden blijven, aangezien zij allemaal nog een doorlopend contract hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen