Spelers NAC schamen zich voor ontslag Van der Gaag: "Doet pijn"

19 maart 2019, 14:59

Menno Koch, de aanvoerder van NAC Breda, schaamt zich samen met zijn ploeggenoten voor het ontslag van trainer Mitchell van der Gaag. "Wij hebben hem en andere mensen in de steek gelaten", zegt Koch een dag na het ontslag van de coach.

Van der Gaag besloot acht wedstrijden voor het einde van het seizoen de handdoek in de ring te gooien. Op deze manier wil de trainer uit Zutphen de weg vrijmaken voor een opvolger die de achterstand van NAC op de concurrentie nog goed kan maken. Vandaag nam hij afscheid van de spelersgroep in Breda. "Ik vond het moeilijk om woorden te vinden die ik tegen de trainer moest zeggen", blikt Koch bij de NOS terug. "Ik schaam me dat het zover is gekomen. Ik voel mij er heel erg verantwoordelijk voor. Het doet heel veel pijn."

Wat Koch betreft hoefde Van der Gaag, die bezig was aan zijn eerste seizoen in Breda, niet per se weg. "Ik persoonlijk had het seizoen graag met hem afgemaakt, maar wij moeten zijn beslissing respecteren. Wie er nu ook gaat komen, uiteindelijk moeten wij het als spelers op het veld laten zien en dat hebben wij tot nu toe niet gedaan." Verschillende media melden dat Ruud Brood de belangrijkste kandidaat is om de ontstane vacature in het Rat Verlegh Stadion op te gaan vullen.

Lees ook: 'Brood topkandidaat om Van der Gaag op te volgen'

NAC heeft momenteel een achterstand van acht punten op FC Emmen en De Graafschap, die op de nacompetitieplekken staan. Het verschil met de veilige vijftiende plaats, die door Excelsior wordt bezet, is negen punten. Ondanks de haast uitzichtloze situatie, wil Koch zich nog niet neerleggen bij directe degradatie. "De ene kans die er toch nog is, daar moeten wij vol voor gaan. In het voetbal kunnen gekke dingen gebeuren en wij hopen dat wij dat ook kunnen bewerkstelligen." 

NAC Breda speelt nog tegen VVV-Venlo, Excelsior, Heracles Almelo, FC Emmen, Fortuna Sittard, Feyenoord, PEC Zwolle en sc Heerenveen. Volgens de aanvoerder zijn er drie overwinningen nodig om het gat te dichten. "Dus die kans is er gewoon nog. Veel mensen zullen zeggen dat ik een lul ben dat ik dit zeg, maar ik hoop dat het geloof bij de fans nog blijft. Dat is het enige waar wij ons aan kunnen vasthouden. Als zij daar al niet meer in geloven, kunnen we beter stoppen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen