Molenaar niet te spreken over 'opportunistisch' ontslag

19 maart 2019, 16:02   Bijgewerkt: 19 maart 2019, 16:10

Robert Molenaar is niet te spreken over zijn vertrek bij Roda JC. De dinsdagochtend ontslagen oefenmeester vindt de beslissing van de clubleiding niet fair ten opzichte van de boodschap die aan het begin van dit seizoen werd uitgesproken in Kerkrade.

Vanochtend om acht uur werd Molenaar gebeld door algemeen en technisch directeur Harm van Veldhoven. In gesprek met FOX Sports laat Molenaar duidelijk weten dat het geen prettig gesprek was. "Ik had er niet op gerekend. Ik ben niet zo'n serviesgooier, maar uiteraard heb ik wel mijn zegje gedaan. Uiteindelijk gaat het er om dat we verder moeten, zowel ik als de club. De discussie is omvangrijker geweest dan alleen de resultaten, maar dat laten we voor het wat het is."

De laatste zeven duels in de Eerste Divisie leverde Roda slechts één driepunter op en mede dat lijkt de doorslag te zijn geweest voor Molenaars vertrek. Zelf vindt hij de huidige zevende positie op de ranglijst meer dan behoorlijk als hij kijkt naar de penibele situatie van de club. "Het feit is dat er deze zomer bijna een club failliet ging. Dat was Roda JC. In allerijl is er een selectie samengesteld die niet past bij een club als Roda. Ik heb elf debutanten gehad, waarvan vier in een wedstrijd. Ik weet niet of dat een Guinness World of Record-momentje is, maar dat was tekenend voor de club."

Molenaar had niet verwacht zijn biezen te hoeven pakken. Mij is letterlijk verteld dat ik me geen zorgen hoefde te maken, als er maar passie en strijd te zien is." Ook de slechte serie is volgens hem scorebordjournalistiek. Aan passie en strijd ontbrak het volgens Molenaar namelijk niet. In de woorden van Van Veldhoven, die geen progressie meer zag, kan de ontslagen oefenmeester zich ook maar nauwelijks vinden. "De afgelopen resulaten kenmerken zich onder meer door een gelijkspel tegen de koploper en een punt bij Jong PSV waar we ook strijd en passie op de mat hebben gelegd. Dan vind ik dit toch wat opportunistisch en niet reëel."

Incident

Vijf dagen geleden lag Molenaar nog overhoop met zijn opvolger Eric van der Luer, die volgens de vertrokken coach onterecht kritiek uitte op Roda-speler Tim Väyrynen. Molenaar vond dat Van der Luer 'zijn bek moest houden', maar denkt nu niet dat dit incident meespeelde in het besluit van de club. "Dat zou niet op zijn plaats zijn. Die uitspraak was met een lach op mijn gezicht, maar als je zo'n uitspraak in de krant ziet, zie je de non-verbale uitdrukkingen niet. Wat mij betreft was dat absoluut geen onderdeel van het functioneren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen