Koeman: "Altijd geloofd dat ik dingen kon helpen verbeteren"

19 maart 2019, 21:25

Ronald Koeman kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij behaalde met Oranje de finale van de Nations League en zag het optimisme rondom de nationale ploeg toenemen.

Koeman aarzelde, nadat het Nederlands elftal twee eindrondes had gemist, totaal niet over zijn nieuwe klus. "Het was een goed moment om in te stappen omdat iedereen wist dat er iets moest veranderen. Het klopt dat er destijds veel negativiteit was, maar ik heb altijd geloofd dat ik dingen kon helpen verbeteren", vertelt de bondscoach aan de vooravond van de EK-kwalificatiereeks in gesprek met FIFA.com. "Nu zijn de stadions weer uitverkocht voor wedstrijden met het nationale team en dat was afgelopen jaren niet het geval."

De goede recente prestaties brengen voor de komende duels ook de nodige druk met zich mee, beseft ook Koeman. "De verwachtingen zijn nu veel groter dan toen we binnenkwamen en dat is goed. Er wordt veel van ons verwacht in de kwalificatiewedstrijden en dat weerspiegelt de resultaten en goede prestaties die we hebben behaald. Dat is goed, want toen we het overnamen waren de fans helemaal niet zo positief."

De bondscoach komt zeker ook nog toe aan genieten. "Je moet heel trots zijn om coach te zijn van je nationale team. Het is natuurlijk heel anders om elke paar dagen een club te coachen. Ik reis veel en in sommige periodes is het fantastisch. Maar van november tot maart, toen we vier maanden lang niets hadden, was het ook zwaar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen