PEC Zwolle roept Dekker op matje naar aanleiding carnavalsoutfit

19 maart 2019, 21:50   Bijgewerkt: 19 maart 2019, 21:55

PEC Zwolle heeft middenvelder Rick Dekker tot de orde geroepen. Dat gebeurde naar aanleiding van een outfit die de PEC-speler tijdens carnaval droeg. Zijn partner plaatste een foto van haar en Dekker op Instagram en die viel niet bij iedereen in goede aarde.

Dekker ging als 'zwartjoekel' de stad in en is op de foto te zien met een glimmend trainingspak, gouden ketting om zijn nek, afro-pruik op zijn hoofd en een zwartgeschminkt gezicht, zo meldt De Stentor. Zijn vriendin ging als popcornverkoopster. Onder aan de foto is de tekst 'Zwartjoekel popcorn' te lezen.

Een 24-jarige vrouw uit Den Haag vond de tekst 'zwartjoekel' beledigend en vroeg om uitleg. Ze kreeg reactie van Dekker zelf, die er niet al te veel woorden aan vuil maakte. Daarop zocht de vrouw contact met PEC. Technisch directeur Gerard Nijkamp reageert tegenover de krant: "Rick deed een privé-activiteit en dat staat buiten de club. Maar ik besef mij heel goed dat een speler rekening moet houden met de positie die hij inneemt bij een voetbalclub."

Nijkamp sprak erover met Dekker. "Ik heb hem gezegd dat het niet handig is geweest dat hij zich op deze manier verkleedt." De technisch directeur geeft aan dat het niet Dekkers intentie was om als Zwarte Piet te gaan. "Hij schminkte zijn gezicht om niet herkend te worden." Toch wil Nijkamp volgend seizoen, vlak voordat het carnaval voor de deur staat, een gesprek met de spelers over hoe ze zich verkleden tijdens het feest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen