Van de Looi wil veel spelers aan het werk zien bij Jong Oranje

20 maart 2019, 19:35

Jong Oranje heeft zich niet geplaatst voor het EK van komende zomer, dus hebben de Nederlandse beloften extra lang de tijd om zich voor te bereiden op de volgende kwalificatiecyclus. Die gaat in september van start. Erwin van de Looi gaat de komende interlandperiode gebruiken om te zien wat voor vlees hij in de kuip heeft.

De bondscoach van Jong Oranje heeft vijf debutanten opgenomen in zijn definitieve selectie voor de oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en Egypte: Calvin Stengs, Cody Gakpo, Danilho Doekhi, Abdoulrahmane Harroui en Thijmen Nijhuis. "Wij gaan de wedstrijden gebruiken om veel spelers aan het werk te zien en de speelwijze erin te krijgen", vertelt Van de Looi aan FOX Sports.

"Belangrijk is ook dat de spelers laten zien dat ze heel graag voor Jong Oranje willen spelen, willen presteren en Jong Oranje willen gebruiken om een stap in hun carrière te zetten", gaat de bondscoach verder. "Dat is in de vorige campagne bij een aantal spelers heel goed gelukt. Het resultaat was niet goed, maar er zijn wel heel veel jongens doorgestroomd naar het grote oranje. Dat is ook een taak van Jong Oranje."

Van de Looi vindt dat de selectie van Jong Oranje spelers herbergt die een wedstrijd kunnen beslissen. "Zoals Calvin Stengs. Hij wordt steeds fitter en beter. Justin Kluivert gaat na de trainerswissel steeds meer spelen bij AS Roma en Donyell Malen heeft vaker zijn waarde bewezen voor PSV. Zo zijn er veel jongens die eruit springen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen