Oranje O19 kruipt dankzij Van den Berg door oog van naald

20 maart 2019, 21:18   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 23:47

Oranje Onder-19 is met een zege begonnen aan de eliteronde van de EK-kwalificatie. Even leek het team van bondscoach Maarten Stekelenburg punten te gaan verspelen tegen de leeftijdsgenoten uit Wales, maar door een doelpunt in blessuretijd van Sepp van den Berg (PEC Zwolle) werd de Welshe tegenstander met 2-1 verslagen. Juan Familia-Castillo was de andere doelpuntenmaker aan Oranje-zijde.

Het dreigde dus even mis te gaan voor Oranje Onder-19, dat aantrad met onder anderen Kjell Scherpen, Orkun Kökcü, Ludovit Reis, Ryan Gravenberch en Mohammed Ihattaren. Het was Familia-Castillo, die bij Chelsea onder contract staat, die halverwege de eerste helft de score opende. In extremis kwam Wales door een doelpunt van Christian Norton op gelijke hoogte, maar met een kopbal bezorgde Van den Berg zijn ploeg diep in blessuretijd alsnog een goede start van het mini-toernooi.

De komende dagen probeert Oranje Onder-19 zich te plaatsen voor het EK dat aanstaande zomer in Armenië plaatsvindt. In de eliteronde treft Oranje naast Wales ook Slovenië en Spanje. De Slovenen en Spanjaarden speelden woensdag gelijk (1-1).

Ruime zege Oranje Onder-17

Het ging Oranje Onder-17 wat makkelijker af bij het openingsduel van de eliteronde. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen won met liefst 5-0 van Noord-Ierland. Brian Brobbey (Ajax), Ian Maatsen (PSV), Naci Ünüvar (Ajax), opnieuw Brobbey en Dirk Proper (NEC) maakten achtereenvolgens de Nederlandse doelpunten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen