Vernieuwd Duitsland speelt gelijk in aanloop naar duel met Oranje

20 maart 2019, 22:43   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 22:57

Duitsland heeft het nieuwe tijdperk ingeluid met een gelijkspel tegen Servië. De vernieuwde ploeg van bondscoach Joachim Löw kwam vroeg in de oefenwedstrijd op achterstand door een doelpunt van Luka Jovic, maar kwam vervolgens halverwege de tweede helft dankzij Leon Goretzka op gelijke hoogte: 1-1. Komende zondag speelt Die Mannschaft tegen Oranje.

Na het teleurstellend verlopen WK en de degradatie uit de Nations League besloot Löw zonder enkele ervaren krachten te beginnen aan de nieuwe cyclus. Thomas Müller, Mats Hummels en Jerome Boateng werden stuk voor stuk bedankt voor hun bewezen diensten en kregen te horen dat voor hen geen plaats meer was in de Duitse selectie. Met een sfeeractie werden het drietal voorafgaand aan het duel met Servië nog geëerd, maar op een oproep hoeven zij niet meer te rekenen.

Met onder anderen de bij het grote publiek wat minder bekenden Lukas Klostermann en Marcel Halstenberg (beiden RB Leipzig) in de basis begon Duitsland aan de eerste interland van het jaar. De start was teleurstellend. Jovic, namens Eintracht Frankfurt dit seizoen flink op schot in de Bundesliga, opende al na twaalf minuten de score door in vrijstaande positie raak te koppen. Servië trad in Wolfsburg aan zonder Dusan Tadic, die rust kreeg.

Het was daarna Duitsland dat de boventoon voerde, maar de gelijkmaker bleef lang uit. Twintig minuten voor tijd viel alsnog de verdiende 1-1. Op de rand van het strafschopgebied speelde de ingevallen Leon Goretzka zich knap vrij om vervolgens hard raak te schieten. Via Ilkay Gündogan kregen de Duitsers een paar minuten later een dot van een kans op de 2-1, maar de inzet van de middenvelder van Manchester City werd van de lijn gehaald. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Milan Pavkov nog een directe rode kaart voor een spijkerharde overtreding op Leroy Sané.

Zondag komt de equipe van Löw in de Johan Cruijff ArenA langs voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland. Oranje speelt eerst donderdag nog tegen Wit-Rusland.

Overige uitslag:

Wales - Trinidad & Tobago 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen