Gisteren gemist: Duitsland remiseert, Oranje O19 wint nipt

21 maart 2019, 00:30   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 20 maart.

Vernieuwd Duitsland speelt gelijk in aanloop naar duel met Oranje

Duitsland heeft het nieuwe tijdperk ingeluid met een gelijkspel tegen Servië. De vernieuwde ploeg van bondscoach Joachim Löw kwam vroeg in de oefenwedstrijd op achterstand door een doelpunt van Luka Jovic, maar kwam vervolgens halverwege de tweede helft dankzij Leon Goretzka op gelijke hoogte: 1-1. Komende zondag speelt Die Mannschaft tegen Oranje.

Oranje O19 kruipt dankzij Van den Berg door oog van naald

Oanje Onder-19 is met een zege begonnen aan de eliteronde van de EK-kwalificatie. Even leek het team van bondscoach Maarten Stekelenburg punten te gaan verspelen tegen de leeftijdsgenoten uit Wales, maar door een doelpunt in blessuretijd van Sepp van den Berg (PEC Zwolle) werd de Welshe tegenstander met 2-1 verslagen. Juan Familia-Castillo was de andere doelpuntenmaker aan Oranje-zijde.

NEC rest van het seizoen zonder aanvoerder van Eijden

Rens van Eijden komt dit seizoen niet meer in actie voor NEC. De club uit Nijmegen meldt via de officiële kanalen dat de 31-jarige aanvoerder vanwege aanhoudende liesklachten een operatie moet ondergaan. Het volledige herstel zal minimaal zes maanden in beslag nemen.

PSV houdt assistent Robbemond langer aan boord

Reinier Robbemond maakt ook volgend seizoen deel uit van de technische staf van PSV. De Eindhovenaren melden woensdagavond via de officiële kanalen dat de optie in het contract van de assistent-trainer is gelicht. PSV heeft meteen een extra jaar in de verbintenis opgenomen, waardoor hij tot medio 2021 vastligt bij de Eredivisie-koploper.

De Jong gaat met SC Cambuur voor promotie naar Eredivisie

Henk de Jong gaat vanaf komende zomer proberen om met SC Cambuur terug te keren naar de Eredivisie. Dat vertelde de Friese trainer woensdagmiddag bij zijn presentatie aan het Algemeen Dagblad. "We gaan gas geven richting de toekomst", aldus de Fries.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen