'NAC Breda voert verregaande gesprekken met Brood'

21 maart 2019, 07:52

NAC Breda heeft naast technisch manager Tom van den Abbeele ook de nieuwe trainer bijna binnen: Ruud Brood moet de opvolger worden van Mitchell van der Gaag. Met hem worden sinds maandag gesprekken gevoerd en de verwachting is dat beide partijen eruit gaan komen.

Dat schrijft BN/De Stem op basis van 'goed ingevoerde bronnen'. Brood zou dan voor anderhalf jaar tekenen zodat hij ook bij degradatie verder kan bouwen bij NAC Breda. Eerder toonde de coach bij NEC aan over het kunstje van promoveren te beschikken: in 2005 werd hij met 101 punten kampioen van de Eerste Divisie. Brood was verder nog werkzaam bij Helmond Sport, Heracles Almelo, Roda JC en bij PSV als assistent. Ook in Breda was hij aan het begin van zijn trainersloopbaan al jarenlang werkzaam als assistent-coach.

Van den Abbeele moet de nieuwe technisch directeur worden en is daarmee de opvolger van Hans Smulders. Hij werd in september verantwoordelijk gehouden voor het tegenvallende transferbeleid. Van den Abbeele bouwde via verschillende functies in de voetballerij een netwerk op. Hij scoutte onder andere voor PSV, Club Brugge, Chelsea en Norwich City. Ook werkte de Vlaming als jeugdtrainer bij AA Gent. Een jaar geleden tekende Van den Abbeele als technisch directeur bij Sint Truiden, die destijds ook bij PSV aan de slag kon.

Lees ook: 'NAC strikt Van den Abbeele als technisch manager'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen