Van Marwijk neemt Metgod mee en gelooft in halen WK

21 maart 2019, 08:16

Bert van Marwijk heeft er alle vertrouwen in dat hij met de Verenigde Arabische Emiraten zich gaat plaatsen voor het WK 2022 in Qatar. De ervaren trainer is aangesteld - al moeten de papieren officieel nog worden getekend - als de nieuwe bondscoach en kent zijn missie: deelname aan het wereldkampioenschap. "Die weg is lang en het zal zeker niet gemakkelijk worden, maar ik ken deze ploeg en het is mogelijk om het te halen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over zijn nieuwe avontuur, waarbij John Metgod zijn nieuwe assistent-trainer gaat worden, aangezien Mark van Bommel werkzaam is bij PSV. Roel Coumans en Taco van den Velde zullen wederom het spoor van Van Marwijk volgen. "Het was voor mij een belangrijke voorwaarde dat ik opnieuw met hen kan werken. Als dat niet mogelijk was geweest, had ik het niet gedaan", aldus Van Marwijk.

Mogelijk blijft de ervaren coach zijn huidige job in Eindhoven, als trainer op de achtergrond van PSV, ook gewoon uitvoeren. "Dat valt prima te combineren. Als we die samenwerking op deze manier willen voorzetten, dan kan dat dus. Daar is nog niet over gesproken, maar ik weet wel hoe Mark erover denkt", zei de oefenmeester.

Van Marwijk neemt het roer over van Alberto Zaccheroni, die na het verlies in de halve finale van de Azië Cup opstapte als bondscoach. Eerder had hij de nationale elftallen van Nederland, Saoedi-Arabië en Australië onder zijn hoede.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen