Olde Riekerink blij met Kongolo: "Verdient groot compliment"

21 maart 2019 – Jan Olde Riekerink is flink te spreken over de stappen die Rodney Kongolo momenteel maakt in zijn ontwikkeling. De jonge middenvelder komt bij sc Heerenveen amper aan de bak, maar maakte in het oefenduel met Vitesse wel een uitstekende indruk op de oefenmeester. "Hij maakt echt stappen."

Olde Riekerink blij met Kongolo: "Verdient groot compliment"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat zei de trainer tegenover de Leeuwarder Courant. "Rodney was lang te vlak in zijn spel, maar je ziet dat hij steeds dynamischer wordt. Hij is een jongen met veel atletisch vermogen en dat moet hij gebruiken. Dat besef heeft hij nu", zei de coach na het gelijkspel (1-1) tegen Vitesse. "Hij verdient een groot compliment."

Kongolo kwam in 2019 tot dusver alleen in actie tegen Ajax (4-4) en heeft daar wel begrip voor. "Ik moest feller worden in bewegen", wist hij. "Het gaat nu de goede kant op. Ik hoop nog op de nodige speelminuten dit seizoen, maar werk natuurlijk ook toe naar het volgende. Er liggen kansen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd