Schotland krijgt oorwassing en begint dramatisch aan kwalificatie

21 maart 2019, 18:02

De EK-kwalificatiereeks is voor Schotland op de slechtst denkbare manier begonnen. Het land trad donderdag aan tegen Kazachstan en dat liep uit op een vernedering. In Astana won de thuisploeg met liefst 3-0.

Het onheil kondigde zich al snel aan voor Schotland, dat al na zes minuten de bal uit het net kon pakken. Alexander Merkel, speler van Heracles Almelo, gaf de assist op Yuri Pertsuk die prima de trekker overhaalde. Dat was duidelijk een dreun voor Schotland, dat vier minuten later wederom een tegengoal kreeg. Ditmaal was het Islambek Kuat die scoorde. Kort na de pauze maakte Baktiyor Zaynutdinov definitief een einde aan de Schotse hoop door de 3-0 op de borden te zetten. In de afgelopen WK-kwalificatie scoorde Kazachstan in totaal slechts zes keer, maar tegen Schotland maakte het vandaag in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd direct drie treffers.

Schotland was sinds 1996 niet meer aanwezig op een eindtoernooi en staat nu dus wederom voor een lastige klus. De aanwezigheid van België en Rusland zorgt ervoor dat de Schotten zeker niet de favoriet zijn om bij de eerste twee te eindigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen