Dubbelslag Memphis draagt bij aan oerdegelijke zege Oranje

21 maart 2019, 22:39   Bijgewerkt: 21 maart 2019, 22:57

Het Nederlands elftal is de kwalificatiereeks voor het EK 2020 uitstekend begonnen. In De Kuip werd zoals verwacht moeiteloos afgerekend met Wit-Rusland: 4-0. Oranje schoot uit de startblokken: binnen één minuut scoorde Memphis Depay al. Na ruim twintig minuten gooide Georginio Wijnaldum het duel al in het slot. Na rust benutte Memphis een penalty en kopte Virgil van Dijk de 4-0 tegen de touwen. Er was ook negatief nieuws te melden: Kenny Tete moest na een invalbeurt van exact veertig seconden het veld ruimen met een hamstringblessure.

Herinnert u zich de dag van 10 oktober 2017 nog? Het was de laatste dag waarop het Nederlands elftal een kwalificatiewedstrijd voor een eindtoernooi speelde. Voetbalminnend Nederland werd een dag later met een kater wakker: Arjen Robben had zijn laatste interland gespeeld en Oranje kwalificeerde zich ondanks de 2-0 zege op Zweden definitief niet voor het WK.

Precies vijftig seconden had het Nederlands elftal nodig om op voorsprong te komen. Memphis Depay strafte een te korte terugspeelbal van Igor Shitov genadeloos af: 1-0. De gasten, waarbij vedette Aleksandr Hleb niet startte, hadden niets in te brengen. Oranje domineerde, zonder echte kansen te creëren. Na ruim twintig minuten werd het 2-0. Denzel Dumfries zette voor, Memphis legde prima klaar voor Georginio Wijnaldum, die van dichtbij niet faalde.

Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Na een klein uur ging de bal na een overtreding op Wijnaldum op de stip en maakte Memphis de derde. Oranje speelde de laatste twintig minuten met tien man. Kenny Tete, die inviel voor Dumfries, moest het veld na veertig seconden alweer ruimen met een op het oog vervelende hamstringblessure. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Wit-Rusland de eerste kans van het duel: Igor Stasevich loste in duel met Matthijs de Ligt een hard schot, waarop Jasper Cillessen prima redde.

Opstelling Oranje:

Nederland: Jasper Cillessen; Daley Blind, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries (67. Kenny Tete); Frenkie de Jong, Marten de Roon (46. Davy Pröpper ), Georginio Wijnaldum; Ryan Babel (58. Quincy Promes), Memphis Depay, Steven Bergwijn.

Beoordelingen volgen morgen in uitgebreid spelersrapport

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen