Kwalificatie: Kroatië voorkomt afgang, Polen dankt invaller Piatek

21 maart 2019, 22:53

Kroatië moet nog even op gang komen in 2019. Het land stuntte vorig jaar door de WK-finale te halen, maar heeft de topvorm nog niet helemaal te pakken. Azerbeidzjan werd donderdag met veel moeite met 2-1 verslagen.

Kroatië - Azerbeidzjan 2-1

Kroatië had liefst 74 procent balbezit en kreeg meerder goede mogelijkheden, maar begon zeer slecht aan de wedstrijd. Tegen alle verwachtingen in zette Ramil Sheydaev na negentin minuten de 0-1 op de borden. Verdediger Borna Bariši? trok kort voor de pauze de stand gelijk namens Kroatië, waar onder andere Ivan Perisic, Ivan Rakitic en Luka Modric in de basis stonden. In de tweede helft bleef Kroatië de betere en trok het de wedstrijd naar zich toe. Andrej Kramaric zorgde er tien minuten voor tijd voor dat de thuisploeg met 2-1 won. Kroatië pakte dus alsnog de zege en begint goed in kwalificatiegroep Groep E.

Oostenrijk - Polen 0-1

In Groep G heeft Polen drie punten gepakt op bezoek in Oostenrijk. Krzysztof Piatek, de goaltjesdief van AC Milan, werd de gevierde man. De aanvaller kwam in de 59ste minuut in het veld en maakte in de 68ste minuut de enige goal. Hij trof doel op aangeven van Robert Lewandowski: 0-1.