Gisteren gemist: Nederland en België maken geen fout

22 maart 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 21 maart.

Rashford haakt geblesseerd af bij nationale ploeg van Engeland

Er kan een streep door de naam van Marcus Rashford voor de aanstaande interlands van Engeland. Het land begint zonder de aanvaller van Manchester United aan de EK-kwalificatie, omdat hij met een blessure kampt.

Messi staat vrijdag direct weer in de basis bij Argentinië

Na maanden van afwezigheid keert Lionel Messi vrijdag weer terug in het shirt van Argentinië. Bondscoach Lionel Scaloni twijfelt niet en zet zijn voornaamgenoot meteen in de basis tegen Venezuela. Dat heeft hij donderdag laten weten.

Dubbelslag Memphis draagt bij aan oerdegelijke zege Oranje

Het Nederlands elftal is de kwalificatiereeks voor het EK 2020 uitstekend begonnen. In De Kuip werd zoals verwacht moeiteloos afgerekend met Wit-Rusland: 4-0. Oranje schoot uit de startblokken: binnen één minuut scoorde Memphis Depay al. Na ruim twintig minuten gooide Georginio Wijnaldum het duel al in het slot. Na rust benutte Memphis een penalty en kopte Virgil van Dijk de 4-0 tegen de touwen. Er was ook negatief nieuws te melden: Kenny Tete moest na een invalbeurt van exact veertig seconden het veld ruimen met een hamstringblessure.

Groep I: België komt enorme blunder Courtois te boven

België is in de EK-kwalificatie met de schrik vrij gekomen. Onze Zuiderburen werden derde op het afgelopen WK, maar leken met een domper te beginnen aan de EK-kwalificatiereeks. Thibaut Courtois leidde namelijk met een enorme fout een tegengoal in tegen Rusland, maar dat deerde België niet: 3-1.

Kwalificatie: Kroatië voorkomt afgang, Polen dankt invaller Piatek

Kroatië moet nog even op gang komen in 2019. Het land stuntte vorig jaar door de WK-finale te halen, maar heeft de topvorm nog niet helemaal te pakken. Azerbeidzjan werd donderdag met veel moeite met 2-1 verslagen.

Scorende Memphis blinkt weer uit in Oranje: "Ik geniet hier"

Memphis Depay heeft wederom laten zien dat hij zich kiplekker voelt in het Nederlands elftal. De aanvaller scoorde donderdag twee keer en leverde een assist af tegen Wit-Rusland (4-0). De aanvaller heeft weer genoten in het shirt van Oranje.

Koeman baalt van hakjes en gaat rechtsback oproepen

Uiteraard is Ronald Koeman te spreken over het feit dat Nederland met een simpele 4-0 zege op Wit-Rusland is begonnen aan de EK-kwalificatie. Minder blij is hij echter met de arrogantie die hij zag bij zijn ploeg en het feit dat Kenny Tete geblesseerd uitviel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen