Promes speelt als het nodig is ook tegen Duitsland achterin

22 maart 2019, 07:44

Door de wissel van Denzel Dumfries en het daarop uitvallen van Kenny Tete moest Quincy Promes net als bij zijn club Sevilla opeens als rechtsback acteren. De van origine aanvaller deed dat echter naar behoren en staat zijn mannetje ook op die positie tegen Duitsland als het moet. "Als de rechtsback uitvalt en je geen wissels meer hebt, is het logisch dat ik het overneem. Dat doe ik ook graag voor het team."

Dat vertelde de aanvaller tegenover FOX Sports over zijn invalbeurt tegen Wit-Rusland. Bij Sevilla is hij al langer 'veroordeeld' tot die plaats en hoewel bondscoach Ronald Koeman al aangaf in principe nog een rechtsachter op te roepen, wil Promes ook rechtsachter zijn tegen Duitsland. "Ik kan het, het maakt niet uit wanneer. Ik kan het nu niet zeggen. Ik kan de positie invullen als er problemen zijn, maar ik weet niet hoe de situatie rond Kenny en Denzel is."

Verder was Promes tevreden met de overwinning, maar weet ook dat Nederland nog beter kan. "Gezien de wedstrijd en het kwaliteitsverschil had het ook 5-0 of 6-0 kunnen zijn. Maar we waren wat slordig, al is 4-0 ook een mooie uitslag. Of het gemakzuchtig was? Door zo'n vroege goal kan het nonchalant ogen", erkende de buitenspeler.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen