Koeman roept Hateboer op als de vervanger van Tete

22 maart 2019, 10:40   Bijgewerkt: 22 maart 2019, 11:49

Opvallend: niet Daryl Janmaat, maar Hans Hateboer is de vervanger van Kenny Tete bij de selectie van het Nederlands elftal. De rechtsachter van Atalanta Bergamo zat ditmaal niet bij de voorselectie van Ronald Koeman, maar is wel als vervanger opgeroepen van de geblesseerd uitgevallen verdediger van Olympique Lyon. Janmaat zat in eerste instantie wél bij de voorlopige selectie.

En dus was Janmaat ook de meest logische vervanger voor Tete, zo liet Koeman in een aantal interviews voorzichtig doorschemeren. Hoewel de bondscoach ook het oproepen van Hateboer niet wilde uitsluiten - hij twijfelde tussen beide -, is de keuze gezien de voorselectie van Koeman enigszins opvallend. De voormalig verdediger van FC Groningen kan zijn vierde interland gaan spelen tegen Duitsland.

Hateboer kwam vorig jaar oktober voor het laatst met het Nederlands elftal in actie. In de oefeninterland tussen België en Nederland (1-1) kwam hij na rust in het veld voor Denzel Dumfries, die eveneens met liesklachten kampt. Omdat er slechts één back is opgeroepen, lijkt de kans aanwezig dat de PSV'er wel fit genoeg is om actie te komen. Ook Quincy Promes kan eventueel op die plaats uit de voeten bij het Nederlands elftal.

 

Tete viel tegen Wit-Rusland in voor Dumfries, maar moest binnen een minuut alweer het veld verlaten. Bij de eerste sprint die de verdediger maakte, raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring. 

Lees ook: Promes speelt als het nodig is ook tegen Duitsland achterin

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen