'NAC Breda-assistent Penders kreeg telefonisch ontslag te horen'

22 maart 2019, 11:15

Het blijft onrustig bij NAC Breda: assistent-trainer Rob Penders heeft vrijdag te horen gekregen dat hij moet vertrekken. Het clubicoon, die donderdag nog de leiding had over het eerste team tegen Royal Antwerp (0-2 winst), is tijdens een telefoongesprek met interim-directeur Nicole Edelenbos ontslagen. Dat melden de Brabantse media.

Zowel Omroep Brabant als BN/De Stem komen met het bericht dat Penders ontslagen is en doen dat op basis van 'betrouwbare bronnen'. Eerder nam trainer Mitchell van der Gaag al ontslag deze week bij de hekkensluiter van de Eredivisie: destijds had Penders te horen gekregen dat hij tijdelijk de taken zou overnemen. Dat bleef beperkt tot enkele dagen, waarin hij de leiding had over een oefenwedstrijd.

"Pijnlijk, ik heb het er moeilijk mee", was de korte reactie van Penders, die een aflopend contract had bij de club. In de winterstop kon NAC nog geen zekerheid of ze ook na dit seizoen nog met hem verder wilde. Hij was bezig aan zijn vijfde jaar als assistent-trainer van NAC Breda.

Komst Brood

Of en wat het met de naderende aanstelling van Ruud Brood te maken heeft, is nog onduidelijk. Naar alle waarschijnlijk wordt de nieuwe trainer spoedig gepresenteerd en neemt hij Regillio Vrede mee als zijn assistent. Eerder was Brood ook al werkzaam bij NAC Breda.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen