Overmars mist 'honderd procent motivatie' weleens bij Ajax

22 maart 2019, 20:53

Ajax heeft dit seizoen al een paar keer op cruciale momenten punten laten liggen in de Eredivisie. Zo speelden de Amsterdammers direct na de winterstop gelijk tegen sc Heerenveen (4-4) en verloren ze een paar weken later op bezoek bij Heracles Almelo (1-0). Marc Overmars denkt te weten hoe het komt dat de ploeg van Erik ten Hag af en toe een slippertje maakt.

In Europa weet Ajax keer op keer wél een hoog niveau te halen, zoals in de laatste wedstrijd tegen Real Madrid (1-4). "In Europa is het voor onze spelers hét moment om hun visitekaartje af te geven. Spelen wij tegen een iets lager Eredivisie-team, dan wil de tegenstander tegen het grote Ajax presteren. Dan moet je altijd honderd procent motivatie opbrengen, dat mis je weleens", zegt hij tegen Inside Ajax.

Ajax zal na de interlandperiode een gat van vijf punten met PSV moeten zien te overbruggen. De Amsterdammers zijn ook nog actief in de Champions League en KNVB Beker. Met alleen het winnen van de beker zou Overmars niet tevreden zijn. "Dat is een prijs, maar niet de prijs waarvan we bij Ajax zeggen dat we die absoluut willen winnen. Ook dit jaar is gebleken dat het moeilijk is om Europa en de competitie te combineren. We kregen kleine blessures en spelers die niet helemaal fit zijn. Daar moeten we ons beter tegen wapenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen