Eredivisie Vrouwen: PSV profiteert van zege Ajax op Twente

22 maart 2019, 21:52

Het blijft stuivertje wisselen aan kop in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. PSV mag zich na vrijdagavond de nieuwe koploper noemen. De Eindhovenaren wonnen met 3-1 van PEC Zwolle en profiteerden daarmee optimaal van de 2-0 zege van Ajax op FC Twente.

PSV - PEC Zwolle (3-1)

Omdat concurrenten Ajax en FC Twente het tegen elkaar opnamen, wist PSV dat het vrijdag goede zaken kon doen. De Eindhovenaren hadden voor eigen publiek weinig moeite met PEC Zwolle, dat met 3-1 werd verslagen. Katja Snoeijs, Kayleigh van Dooren en Naomi Pattiwael tekenden voor de doelpunten bij PSV. Rebecca Doejaaren maakte namens PEC Zwolle de eretreffer. Door de zege en het resultaat op het andere veld heeft PSV nu één punt voorsprong op Ajax en twee punten op FC Twente.

Ajax - FC Twente (2-0)

Ajax heeft tot nu toe de meeste punten veroverd in de kampioenspoule. Door de zege op Twente, tot vrijdag de koploper, mogen de Amsterdammers weer drie punten bijschrijven. Ajax rukt door doelpunten van Vanity Lewerissa en Marjolijn van den Bighelaar op naar de tweede plaats. Volgende week kan Ajax de koppositie weer grijpen: de Amsterdammers spelen dan tegen PEC Zwolle, terwijl PSV vrij is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen