Ongelooflijke comeback Telstar, monsterzege FC Eindhoven

22 maart 2019, 21:52   Bijgewerkt: 23 maart 2019, 00:29

Telstar heeft vrijdagavond voor een daverende stunt gezorgd in de Eerste Divisie. De club uit Velsen-Zuid keek op De Vliert halverwege de wedstrijd tegen een 3-0 achterstand aan, maar won door een ongelooflijke tweede helft met 3-4. FC Eindhoven veegde de vloer aan met FC Dordrecht (8-1), terwijl SC Cambuur door een laat doelpunt met 0-1 won bij FC Volendam.

FC Den Bosch - Telstar 3-4

De meeste clubs in het linkerrijtje van de Eerste Divisie kwamen vrijdagavond niet in actie, maar FC Den Bosch wel. De Bosschenaren, die in de tweede seizoenshelft flink tegenvallen, hadden bij een overwinning op Telstar de derde plaats van Go Ahead Eagles kunnen overnemen. Halverwege de wedstrijd leek dat ook te gebeuren, want toen stond Den Bosch door goals van Vincent Vermeij en Imran Oulad Omar (twee keer) op een 3-0 voorsprong.

Niemand leek nog een stuiver te geven voor de kansen van Telstar, behalve de bezoekers zelf. Zij kwamen furieus uit de kleedkamers en bogen binnen no-time de achterstand om. Toen de tweede helft een kwartier oud was, stonden beide teams alweer op gelijke hoogte. Terell Ondaan, Melle Springer en Ahmad Mendes Moreira zorgden voor de comeback. De stunt werd compleet gemaakt door Ondaan, die twintig minuten voor tijd de winnende 3-4 maakte.

{image[333246][right-half][]}FC Eindhoven - FC Dordrecht 8-1

FC Eindhoven liet in het Jan Louwers Stadion geen spaan heel van FC Dordrecht. De bezoekers werden met een 8-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Elton Kabungu was de grote man aan Eindhoven-zijde: hij nam de eerste drie van de vier doelpunten voor zijn rekening. Samy Bourard scoorde ook nog voor rust. In de slotfase ging het heel hard: Elisha Sam, Alvin Daniels, Collin Seedorf en Branco van den Boomen zorgden er met vier doelpunten in het laatste kwartier voor dat Dordrecht met het schaamrood op de kaken het veld verliet.

FC Volendam - SC Cambuur 0-1

SC Cambuur boekte in de vorige speelronde tegen Jong PSV (1-0) eindelijk weer een keer een thuiszege. De Leeuwarders hebben de overwinning op het belofenteam een goed vervolg gegeven door weer met minieme cijfers te winnen. Dit keer moest FC Volendam eraan geloven. In het vissersdorp maakte Sam Hendriks tien minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd. Zijn strafschop werd gekeerd, maar in de rebound schoot de aanvaller alsnog raak.

Overige uitslag:

RKC Waalwijk - Helmond Sport 2-1

Lees ookAlmere City - TOP Oss gestaakt wegens dichte mist

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen