Fantastisch doelpunt Griezmann leidt simpele zege Frankrijk in

22 maart 2019, 22:39   Bijgewerkt: 24 maart 2019, 08:45

Frankrijk is vrijdagavond met een simpele zege begonnen aan de EK-kwalificatiecyclus. De regerend wereldkampioen had in Chisinau weinig te duchten van Moldavië, dat met 1-4 werd verslagen. Turkije en IJsland wonnen ook in Groep H. De Turken deden goede zaken door met 0-2 te winnen van Albanië, terwijl IJsland met diezelfde cijfers zegevierde bij Andorra.

Moldavië - Frankrijk 1-4

De overwinning van de Fransen ingeleid door een fantastisch doelpunt van Antoine Griezmann.. De afronding van de aanvaller van Atlético Madrid was fantastisch, maar de assist van Paul Pogba was zowaar nog mooier. Met een stift over de Moldavische verdediging bereikte de middenvelder van Manchester United Griezmann, die vervolgens de bal genadeloos hard achter Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev schoot.

Het openingsdoelpunt kreeg al snel een vervolg: met een kopbal uit een hoekschop van Griezmann maakte Raphaël Varane de 0-2. Olivier Giroud maakte vervolgens aan alle twijfels een einde door nog voor rust het derde Franse doelpunt te maken. De spits schoot van dicht bij binnen op aangeven van Blaise Matuidi. In de slotfase maakte Kylian Mbappé de 0-4, alvorens Vladimir Ambros namens Moldavië een eretreffer maakte. Frankrijk speelt maandag de tweede kwalificatiewedstrijd tegen IJsland.

Albanië - Turkije 0-2

Frankrijk is de grote favoriet om als eerste te eindigen in Groep H, maar de strijd om de tweede plaats belooft behoorlijk spannend te worden. Turkije hoopt volgend jaar net als in 2016 weer aanwezig te zijn op het EK. De Turken zijn in elk geval goed begonnen aan hun de kwalificatiecampagne: Albanië, de nummer 61 van de FIFA-wereldranglijst, werd met 0-2 verslagen. Burak Yilmaz en Hakan Calhanoglu bezorgden hun land de gewenste start.

Andorra - IJsland 0-2

In Andorra hoopte IJsland aan het doelsaldo te werken, maar dat gebeurde niet. De IJslanders wonnen slechts met 0-2 van de voetbaldwerg. Birkir Bjarnason opende halverwege de eerste helft de score, Vidar Örn Kjartansson verdubbelde tien minuten voor tijd de marge. Ex-Eredivisionisten Alfred Finnbogason en Johann Berg Gudmundsson begonnen in de basis bij de bezoekers.