Hattrick Sterling levert Engeland gewenste start op

22 maart 2019, 22:54

Engeland heeft in de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatiecampagne geen fout gemaakt tegen Tsjechië. Mede dankzij een hattrick van Raheem Sterling wonnen de Engelsen met 5-0 op Wembley. Declan Rice (West Ham United) en Callum Hudson-Odoi (Chelsea) maakten als invaller hun debuut in het nationale elftal.

Sterling maakte twee weken geleden tijdens Manchester City - Watford (3-1) een hattrick en bevestigde zijn topvorm vrijdag nogmaals. Zijn eerste doelpunt scoorde hij halverwege de eerste helft. Op aangeven van Jadon Sancho - hij mocht voor de eerste keer in een serieuze interland starten - gleed de aanvaller van City de openingsgoal binnen.

Nadat Harry Kane vanaf de strafschopstip de score had verdubbeld, maakte Sterling na een uur zijn tweede en Engelands derde doelpunt. In de draai krulde de rappe aanvaller de bal met zijn chocoladebeen knap binnen. Vervolgens completeerde hij zijn hattrick door met een schot van afstand, dat nog wel werd aangeraakt door een Tsjech, de 4-0 te maken. Met een publiekswissel verliet Sterling het veld vervolgens. In de slotfase maakte Tsjechië nog een eigen goal, wat een 5-0 eindstand opleverde.

Engeland speelt maandag nog tegen Montenegro. De eerstvolgende keer dat de Engelsen weer samenkomen, zullen zij naar Portugal afreizen voor de finaleronde van de Nations League. Daarin zal Nederland in de halve finale de tegenstander zijn.

Overige uitslag Groep A:

Bulgarije - Montenegro 1-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen