Hoogma wil onder Schreuder basisspeler worden van Hoffenheim

23 maart 2019, 07:30   Bijgewerkt: 22 maart 2019, 23:19

Verder rijpen bij FC St. Pauli om straks te slagen bij 1899 Hoffenheim. Daarom speelt Justin Hoogma sinds de winterstop in de 2. Bundesliga. Volgend seizoen is onder Alfred Schreuder een basisplaats het doel van de twintigjarige Enschedeër, die anderhalf jaar geleden Heracles Almelo verliet voor het Duitse avontuur. "Ik vind mijzelf daar goed genoeg voor."

Een dag voordat bekend wordt dat Schreuder straks het stokje overneemt van Julian Nagelsmann, zit Hoogma in het Hilton Hotel bij Schiphol. Gehesen in het tenue van Jong Oranje, met wie hij diezelfde dag naar Spanje vliegt voor een trainingskamp, neemt hij plaats voor ons interview. Hoe bevalt het hem in Duitsland?

Gepaard met een basisplaats heeft Hoogma dan ook geen spijt van zijn verhuur. In de winter kon de Tukker ook naar andere clubs, maar St. Pauli overtuigde hem en keerde hij terug in de stad waar zijn vader Nico-Jan als speler van HSV zijn hoogtijdagen kende. "Ik ging op gesprek en daar bleek uit dat ze me graag wilden hebben en mij ook nodig hadden. Ik kreeg daar een goed gevoel bij, van vroeger kende ik de club ook. De mensen die ik naar St. Pauli vroeg, waren ook positief. Daarmee was voor mij duidelijk dat ik daar naartoe wilde."

Basisplaats tegen Manchester City

"In de 2. Bundesliga wordt een heel andere spelletje gespeeld dan bijvoorbeeld in de Eredivisie. Het is veel minder verzorgd. In Nederland kunnen alle ploegen goed voetballen en zijn zij goed aan de bal, in de 2. Bundesliga worden andere dingen gevraagd. Het komt meer aan op duelkracht en veel lopen. Veel Eredivisie-ploegen zouden het moeilijk hebben. Qua spel zou ik beter passen in de Eredivisie, want ik zie mijzelf meer als voetballende verdediger. Maar hier kan ik mij op andere vlakken ontwikkelen."

Dat Hoogma zich in oktober mocht meten met de spelers van Manchester City, toont de fiducie van Hoffenheim in de jeugdinternational van Jong Oranje. "Er is veel vertrouwen in mij, Hoffenheim wil dat ik in de zomer terugkom. Er is veel concurrentie, maar ik ga proberen een basisplaats te krijgen. Ik vind mijzelf daar goed genoeg voor. Je weet niet hoe de toekomst loopt, ik kan ook niet te ver vooruit kijken. Ik ben naar Hoffenheim gegaan met het idee dat dit een goede stap zou zijn. Daar sta ik nog steeds voor honderd procent achter."

Door: Steven Koelma

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen