Buijs heeft bedenkingen bij het beleidsplan van FC Groningen

23 maart 2019, 09:13   Bijgewerkt: 23 maart 2019, 09:18

Danny Buijs heeft zijn bedenkingen over het beleidsplan van FC Groningen. De club wil dat de helft van de eerste selectie bestaat uit zelf opgeleide spelers. Volgens de hoofdtrainer past dat niet bij de doelstelling van de club om bij de beste acht clubs van Nederland te horen

"FC Groningen heeft een goede jeugdopleiding, waaruit zeker jongens gaan doorbreken, maar dat zijn er waarschijnlijk één, maximaal twee per seizoen", zegt Buijs tegen het Dagblad van het Noorden. "Daar mag je zelfs al heel tevreden mee zijn als de eis is om met het eerste elftal in het linkerrijtje te spelen."

In de huidige selectie is Ludovit Reis de enige basisspeler die Groningen zelf opleidde. "Wij geven als club veel jonge spelers een kans, maar het merendeel komt van andere clubs: Deyo Zeefuik en Kaj Sierhuis van Ajax, Mo El Hankouri van Feyenoord en Tim Handwerker en Jeff Chabot uit Duitsland. Ik geloof dus absoluut in jonge spelers kansen geven om zo kapitaal te creëren voor de club, maar vijftig procent zelf opleiden is denk ik niet haalbaar in combinatie met onze doelstellingen."

Daarnaast uit Buijs zijn zorgen over de begrotingstekorten van de Trots van het Noorden. Groningen moet door structureel geld tekort telkens zijn beste spelers verkopen. "Zo is Idrissi verkocht, zo is Bacuna verkocht en hetzelfde dreigt komende zomer opnieuw, omdat er weer een tekort is van 3 miljoen euro. Die transfersommen kan je niet investeren in je elftal. Je raakt dus aan de bovenkant je beste spelers kwijt, terwijl je voor vervanging aangewezen bent op aanvulling van onderen. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om tot de conclusie te komen dat je selectie kwalitatief dan steeds minder gaat worden. Als je te lang in zo'n spiraal zit, glijd je steeds verder af."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen