De Boer: "Bij Inter te maken met een verrotte groep"

23 maart 2019, 10:13

Te veel hooi op de vork deed Frank de Boer de das om bij Internazionale. Dat stelt hij zaterdag in het Algemeen Dagblad. "Wilde ik de hele structuur en cultuur veranderen, omdat die club al lang niks meer had gewonnen", blikt De Boer terug.

"Daar heb ik me helemaal in verdiept, terwijl ik eigenlijk gewoon met spelers wil werken", vervolgt de huidige trainer van Atlanta United in het interview met het AD. "Ik had te maken met een verrotte groep, maar mocht bepaalde spelers er niet uitgooien. Daarin had ik het gaspedaal misschien wat harder moeten indrukken. Als je een kentering wilt veroorzaken, moet je zulke dingen in het begin voor elkaar krijgen. Misschien wilde ik te veel een allemansvriend zijn."

Ook De Boers avontuur daarna bij Crystal Palace eindigde vroegtijdig. "Ik denk nog steeds dat we daar goed bezig waren, dat het met wat meer tijd was goed gekomen. Wat me niet aanstond was dat de voorzitter continu op de stoel van de trainer ging zitten. Hij bepaalde wie we haalden. Ik dacht dan: wie is hier nu de kenner van voetbal?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen