Dumfries kan spelen, Janmaat om fitheid niet bij Oranje

23 maart 2019, 17:09

Denzel Dumfries kan spelen tegen Duitsland. Dat heeft Ronald Koeman bevestigd op de persconferentie van zaterdag. Stefan de Vrij behoort net als tegen Wit-Rusland niet tot de selectie. De verdediger van Internazionale is onvoldoende fit. Om diezelfde reden haalde Koeman niet Daryl Janmaat, maar Hans Hateboer bij de selectie. Janmaat is eveneens niet helemaal okselfris.

"Dumfries heeft alles kunnen doen. Als er geen rare dingen gebeuren, kan hij spelen", zei Koeman, die de oproep voor ook Hateboer uitlegde. Immers, de speler van Atalanta behoorde niet tot de voorselectie en Janmaat wel. "Ik kan mij voorstellen dat daar een vreemd gezicht over is. We wilden op snelle termijn een speler toevoegen. Dan vraag je ook naar de fitheid van beiden en Daryl Janmaat bleek niet honderd procent fit."

Duitsland

Wat Koeman niet weet hoe Duitsland zondag gaat spelen. "We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden door alle scenario's door te nemen. Zij hebben veel gewisseld van systeem. Tegen Servië speelden ze woensdag met de punt naar voren, tegen ons in Amsterdam speelden ze met de punt naar achter en in Duitsland stonden er vijf verdedigers opgesteld."

Of het een goed moment is om de zoekende Duitsers te treffen, waagt Koeman te betwijfelen. "Hoe langer wij niet verliezen, hoe meer dat dichterbij komt. We stellen dat graag nog even uit. Als je de teams naast elkaar legt, zie je dat het optisch bij ons allemaal wat duidelijker is. We stralen zekerheid uit, maar we beseffen dat we heel goed moeten zijn. Duitsland blijft een tegenstander met geweldige spelers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen