Van Dijk: "Die avond waren we duidelijk niet beter dan Duitsland"

23 maart 2019, 18:31

In vergelijking met het laatste treffen tegen Duitsland wil Virgil van Dijk zondag een compacter en gedisciplineerder Oranje zien. Destijds sleepte Nederland tegen de verhouding in een gelijkspel (2-2) uit het vuur en bereikte Oranje de finaleronde van de Nations League. "Het is heel duidelijk dat wij die avond niet beter waren", aldus Van Dijk zaterdag op de persconferentie in aanloop naar de volgende confrontatie met Duitsland.

"Ik denk dat we daar zeker van geleerd hebben. Als zij de bal hebben, moeten wij compact spelen. Duitsland kan uitstekend voetballen", vindt de captain "We weten niet precies wie gaat spelen, maar we zijn voorbereid op wat dan ook. Zij zitten niet in hun beste fase, maar dat neemt niet weg dat Duitsland over uitstekende spelers beschikt. Het team zit vol met kwaliteit, we kunnen aan de bak, we willen winnen."

Nederland tegen Duitsland heeft zoals altijd een extra tintje. "Het is sowieso een speciale wedstrijd, met veel geschiedenis. Zo moet het ook zijn en voelen voor iedereen. Voor mij is dat zeker het geval. Je moet je altijd opladen voor Oranje en je club, ik maak me daar dan ook niet druk om bij mijn spelers."

Lees ook: Dumfries kan spelen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen