Uitblinkers van Oranje O17 geloven in titelprolongatie jeugd-EK

23 maart 2019, 20:55

Doelpuntenmakers Mohamed Taabouni en Brian Brobbey geloven in het prolongeren van de EK-titel met Oranje Onder 17. Dat stelt het tweetal na de 2-0 overwinning in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Israël.

Hoewel het moeizaam ging tegen de Israëliërs, vindt Brobbey de overwinning verdiend. Door de driepunter staat Oranje op de drempel van kwalificatie voor het EK, dat vorig jaar in Engeland door de Nederlanders werd gewonnen. Brobbey is ambitieus. "Daar heb ik het wel eens over met de anderen. Of we dat kunstje weer kunnen herhalen? Ik denk echt dat dat kan, ja. En dan plaatsen we ons ook voor het WK hè. Dat zou helemaal mooi zijn", aldus de Ajax-spits op de website van OnsOranje.

Hoewel er zeven Ajacieden op het veld stonden, was AZ'er Taabouni de uitblinker. Met een goal en assist was de middenvelder de beste man van het veld. Vorig jaar zat hij nog niet bij de lichting die kampioen wordt, maar hij dicht ook deze generatie kansen toe op een EK-succes. "We hebben een goede lichting, dus het moet zeker kunnen. Maar eerst ons dinsdag maar eens kronen tot groepswinnaar en ons plaatsen voor het EK. Dan zien we wel weer verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen