Boëtius: "Ik trainde met oorbellen, dat zat Feyenoord dwars"

24 maart 2019, 11:59   Bijgewerkt: 24 maart 2019, 12:21

Jean-Paul Boëtius begon het seizoen als speler van Feyenoord, maar werd na een aantal incidenten richting de uitgang geduwd. FSV Mainz 05 bood uitkomst en nam de vleugelaanvaller over van de huidige nummer drie van de Eredivisie. Bij De Tafel van Kees blikt Boëtius terug op zijn laatste weken in dienst van Feyenoord.

Boëtius vertelt dat hij er aanvankelijk van uitging dat hij het seizoen bij Feyenoord zou afmaken. "Maar toen waren er drie rumoerige weken met twee incidentjes. Er werd me toen verteld dat er al wat irritaties waren waar ik nooit iets over had gehoord", aldus de oud-Feyenoorder. "Ik trainde met oorbellen, dat zat ze een jaar dwars. Bij elke club waar ik speelde kon ik oorbellen indoen. Dat deed ik dus bij Feyenoord ook. In het begin werd daar nooit iets van gezegd, maar na de incidentjes bleek dat het diep bij ze zat. In het tweede seizoen heb ik ze uitgedaan. Dat is maar een voorbeeld, er zijn meer kleine dingetjes."

Tegen De Graafschap speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. De aanvaller pakte in Doetinchem binnen korte tijd twee gele kaarten: de eerste voor een overtreding en de tweede omdat hij cynisch klapte. Boëtius stelt dat hij niet wist dat hij dat niet mocht doen. "De spelers hebben voorlichting gekregen van Serdar Gözübüyük in de week dat ik apart moest trainen. Maar goed, klappen naar de scheidsrechter doe je niet. Als ik dat van tevoren had geweten, had ik het in mijn achterhoofd gehouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen