FC Twente verstevigt koppositie met onverdiende derbyzege

24 maart 2019, 16:38

FC Twente heeft zondagmiddag een 1-2 overwinning geboekt in de derby tegen Go Ahead Eagles. De Tukkers kwamen in de eerste helft op voorsprong door Jari Oosterwijk. In de tweede helft speelde de thuisploeg met druk vooruit en kwam terecht op gelijke hoogte door Thomas Verheijdt. In de slotfase pakte Twente alsnog de drie punten door een goal Aitor Cantalapiedra. Een onverdiende, maar knappe zege.

Het treffen tussen Go Ahead Eagles en FC Twente betekende weer een ouderwetse derby op De Adelaarshorst. Hoewel de titelstrijd wel gespeeld lijkt te zijn, zijn de burenruzies vooral voor de supporters hele speciale wedstrijden. Beide supportersgroepen hadden een sfeeractie bedacht om de spelers nog een laatste keer het belang van deze wedstrijd duidelijk te maken.

Na een minuut of tien trok Twente het spel steeds meer naar zich toe en onder aanvoering van de handige buitenspeler Cantalapiedra werden de Tukkers steeds gevaarlijker. Bijen kreeg vanuit een corner de kans om de score te openen, maar de verdediger kopte over. Direct hierna kreeg Eagles misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Navratil was sneller dan zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar voor Verheijdt die de 1-0 leek binnen te schieten, ware het niet dat nota bene ploeggenoot Paco van Moorsel de bal van de lijn haalde.

Na ruim een kwartier spelen kwam Twente dan alsnog op een verdiende voorsprong. Cantalapiedra sneed de bal prachtig aan en Oosterwijk hoefde de bal alleen maar te verlengen richting de verre hoek en tekende zo voor de 0-1. Hierna nam Twente wat gas terug en kreeg het wat mogelijkheden met dode spelmomenten. Go Ahead kreeg geen vat op de wedstrijd en kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten in de handen van Drommel.

Twintig minuten voor tijd kreeg Eagles dan eindelijk loon naar werken. Een puntgave voorzet van invaller Gino Vince Dekker belandde op het hoofd van Verheijdt, die uitstekend raakt kopte. Go Ahead wilde hierna meer en ging op zoek naar de 2-1, maar kreeg het deksel op de neus. Keeper Drommel stuurde vanuit een snel genomen doeltrap Cantalapiedra de diepte in. De Spanjaard schoot vanuit een onmogelijke hoek, maar Go Ahead Eagles-keeper Hobie Verhulst tikte de bal op ongelofelijke wijze in zijn eigen doel. Dit was een van de enige keren dat Twente voor de goal van Verhulst verscheen. In de slotfase probeerde Go Ahead het nog wel, maar kreeg het niet wat het verdiende.

FC Twente mag heel gelukkig zijn met deze driepunter en staat nu elf punten los. Go Ahead Eagles had meer verdiend en John Stegeman zal tevreden zijn met het vertoonde spel in de tweede helft. De club uit Deventer kan zich nu volledig gaan richten op de play-offs.