Smith wint met Wales, ruime zege voor Rusland

24 maart 2019, 16:53

Wales is met een 1-0 zege op Slowakije begonnen aan de EK-kwalificatiecampagne. Door een vroeg doelpunt wonnen de Welshmen, die met Matthew Smith (FC Twente) in de basis aantraden. Rusland boekte een ruime 0-4 zege Kazachstan, dat donderdag nog verrassend afrekende met Schotland.

Wales - Slowakije 1-0

Wales hoopt zich volgend jaar net als in 2016 te melden op het EK. De Britse ploeg is ingedeeld in Groep E, waarin Kroatië de sterkste tegenstander is. Samen met Slowakije en Hongarije lijkt Wales uit te gaan maken wie een EK-ticket verovert. Het eerste kwalificatieduel, thuis tegen Slowakije, was zodoende meteen belangrijk voor Wales. Daniel James maakte na vijf minuten het enige doelpunt van de wedstrijd en hielp de Welshmen, waar Tukker Smith negentig minuten speelde, zodoende aan drie welkome punten.

Kazachstan - Rusland 0-4

Rusland leed donderdag een logische nederlaag tegen België (3-1), terwijl Kazachstan verraste tegen Schotland (3-0). Het lukten de Kazachen niet om een tweede keer te verrassen, want Rusland was zondagmiddag veel te sterk. Denis Cheryshev opende na twintig minuten de score en verdubbelde vlak voor rust de marge. Door een goal van Artem Dzyuba en een eigen doelpunt van Abzal Beysebekov liepen de Russen na rust uit naar 0-4.