"Op tactisch gebied kan De Ligt nog behoorlijke stappen zetten"

25 maart 2019, 08:15

Willem van Hanegem zag het Nederlands elftal zondagavond een zwakke eerste helft spelen tegen Duitsland. Dat het niet goed liep, heeft volgens De Kromme te maken met de communicatie. "Je moet voortdurend met elkaar bezig zijn om dergelijke zaken op te lossen", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Je moet voortdurend met elkaar bezig zijn om dergelijke zaken op te lossen. Ik lees dat Juventus een serieuze kandidaat is om De Ligt op te halen in Amsterdam", aldus Van Hanegem, die De Ligt aanraadt de overstap naar Turijn te maken. "Hij wint veel door zijn sterke fysiek en onverschrokkenheid. Dat is prima, zo maakte hij ook de 1-2 door met ziel en zaligheid erin te vliegen. Maar puur op tactisch gebied kan hij nog behoorlijke stappen zetten. En daar zijn ze bij Juventus meesters."

Het centrale duo van Oranje, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk, wisten volgens Van Hanegem niet goed wanneer zij wel of niet moesten doordekken. "Soms zag ik De Ligt zelfs helemaal op de positie van linkerspits doordekken. En dan stond Frenkie de Jong centraal achterin één op één tegen Sané. En het stapje voor buitenspel, dat ontbrak te vaak. Kijk alleen maar naar Van Dijk bij de goal van Gnabry, die ik echt een grote toekomst voorspel trouwens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen