Oplevering nieuw stadion Feyenoord loopt vertraging op

25 maart 2019, 15:44

Feyenoord kan pas in 2024 het nieuwe stadion betrekken. De eerste paal van het nieuwe onderkomen zou volgend jaar zomer worden geslagen, maar de start van de bouw is uitgesteld naar april 2021. Gevolg hiervan is dat de oplevering een jaar later dan gepland plaatsvindt.

"Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen, maar daar waren te veel risico's aan verbonden. Dat wilden we niet. Daarom hebben we besloten de planning aan te passen. De deuren van het stadion kunnen in juni 2024 open, zodat Feyenoord er vanaf het seizoen 2024-2025 kan spelen", laat projectdirecteur Frank Keizer weten aan RTV Rijnmond.

Het uitkopen van bedrijven is niet vlot genoeg verlopen en er moeten nog volop procedures worden gevolgd, geeft het Algemeen Dagblad een toelichting. Door de vertraging zal Feyenoord meer geld in de huidige Kuip moeten steken. Het onderhoud kost de club al jaarlijks anderhalf miljoen euro. Ook komen de inkomsten van het nieuwe stadion later binnen dan verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen