Portugal gelijk, Ronaldo valt uit en smerige tackle Pepe op Tadic

25 maart 2019, 23:06   Bijgewerkt: 26 maart 2019, 08:22

Europees kampioen Portugal kent een teleurstellende start van de EK-kwalificatie. Na de 0-0 van vrijdag tegen Oekraïne eindigde de thuiswedstrijd van maandag tegen Servië ook onbeslist (1-1). Extra grote domper was het uitvallen van Cristiano Ronaldo. Ook Pepe liet weer van zich spreken met een schandalige overtreding op Dusan Tadic. In de dezelfde groep liet Luxemburg Oekraïne ontsnappen.

Portugal - Servië 1-1

Na Portugal - Servië gaat het vooral over de ernst van Ronaldo's blessure en de aanslag van Pepe op de enkel van Dusan Tadic. Bij het trekken van een sprintje schoot het bij Ronaldo in de hamstring en moest hij na een half uur van het veld. Tadic ontsnapte juist aan een blessure. Pepe zette zijn voet vol op zijn enkel, maar kon de Ajacied de wedstrijd vervolgen en bleef de actie van Pepe onbestraft. Tadic had daarvoor zelf de score geopend vanaf de penaltystip. Servië kreeg het buitenkansje voor een overtreding van doelman Rui Patricio op Mijat Gacinovic. Portugal kwam de achterstand en het uitvallen van Ronaldo deels te boven. De Europees pakte slechts een mager punt doordateen zondagsschot van Danilo hoog in de hoek belandde. Ondanks goede kansen voor Portugal bleef het daarbij.

Luxemburg - Oekraïne 1-2

Grote teleurstelling voor Luxemburg, dat een puntje verdiende tegen Oekraïne. Het mini-land moest in de slotseconden buigen voor Oekraïne en kreeg de goede start van de kwalificatie, die vrijdag begon met een zege op Litouwen (2-1), geen passend vervolg. Schlemiel werd Gerson Rodrigues. De oud-speler van Telstar passeerde zijn eigen keeper. De andere doelpunten kwamen op naam van David Turpel (Luxemburg) en Viktor Tsigankov (Oekraïne).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen