Wotte wil na vertrek bij Marokko best in Afrika blijven werken

26 maart 2019, 09:15

Mark Wotte houdt zich aanbevolen voor een nieuw dienstverband in Afrika. De 58-jarige trainer vertrok maandag als coach van Jong Marokko, waarmee hij de Olympische Spelen misliep. "In Afrika blijven zie ik als een optie", zegt de voormalig trainer van onder andere FC Utrecht, Willem II en RKC Waalwijk.

Wotte werkte 3,5 jaar in diverse functies voor de Marokkaanse bond. Echter is zijn vertrek niet een grote verrassing. De afspraak was dat de samenwerking zou stoppen als Jong Marokko zich niet plaatst voor de Spelen. "Toen we dit weekeinde met 1-0 wonnen van Congo na een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd, wist ik wat de gevolgen zouden zijn", zegt Wotte in het Algemeen Dagblad. "Het olympisch elftal houdt op te bestaan. En daarmee stopt het ook voor mij. Ik kwam hier in 2015 op projectbasis werken."

Zijn periode eindigt uiteindelijk in een teleurstelling. "Ja, tuurlijk. De afgelopen jaren heb ik meerdere jeugdteams van Marokko gecoacht. Toernooien gewonnen en succesvol geweest met Onder 17 en Onder 20. Maar daarbij ging het altijd om hét uiteindelijke doel op termijn: de Olympische Spelen van Tokio halen. Het is balen als dat dan niet lukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen