Castaignos: "Ik vond dat ik die stap naar Inter moest maken"

26 maart 2019, 10:15

Luc Castaignos (26) kijkt het liefste terug op zijn tijd bij Feyenoord en Internazionale. Op achttienjarige leeftijd maakte hij de verrassende overstap naar Italië. "Toen ik net doorbrak ging het super en in Italië heb ik op het veld mogen staan met supersterren, dat pakt niemand me ooit nog af", zegt Castaignos, die tegenwoordig voetbalt voor het Zuid-Koreaanse Gyeongnam FC.

"Inter was destijds één van de grootste clubs ter wereld. Ik vond dat ik die stap moest maken", laat de spits weten aan VTBL. "Dan kan dat ook verkeerd uitpakken. De één waagt de stap en heeft pech, de ander neemt de stap en heeft wel het geluk en stoot door tot de wereldtop. Bij mij is het helaas niet gegaan zoals ik wilde. Ik heb er wel veel van geleerd en neem die ervaring elke dag mee, daar ben ik trots op."

Castaignos verruilde in februari Sporting Portugal voor Gyeongnam, waar hij voor drie seizoenen tekende. "Het is toch een enorme stap. Die maak je niet zomaar. Ik ben daarom eerst eens gaan kijken hoe het hier is. Een leuk contract is niet alles, je moet ook een mooi leven op kunnen bouwen. Ik kwam met weinig verwachtingen, maar het heeft me positief verrast hoe het voetbal hier leeft. Ze doen er alles aan om stappen te zetten voor het land, maar voor het hele continent op voetbalgebied."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen