Bosz: "Uiteindelijk zijn er moeder en vader die De Ligt produceren"

26 maart 2019, 10:57

Peter Bosz moest af en toe lachen om de paniek die heerste over de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. De huidige trainer van Bayer Leverkusen had er zelf weinig zorgen over. "In voetbal zijn er altijd golfbewegingen. Uiteindelijk zijn er een moeder en een vader die Matthijs de Ligt produceren en is alles weer goed", relativeert Bosz.

"Ik moet soms lachen over wat we drie, vier jaar geleden in Nederland hadden. Alle coaches moesten meedenken over hoe we uit het dal moesten komen", vertelt Bosz aan Kicker. "Die paniek voelde ik de laatste weken ook een beetje in Duitsland, het ging over dezelfde onderwerpen. In Nederland was het destijds wel extremer. We misten twee keer een eindtoernooi en er werd groepen dat we nooit meer een finale van een Europees toernooi zouden halen."

Volgens Bosz zijn golfbewegingen in het voetbal normaal. Hij neemt Real Madrid als voorbeeld. De Koninklijke won drie keer op rij de Champions League, maar is dit seizoen door toedoen van Ajax uitgeschakeld. "Ook de landstitel zit er niet in. Dat gebeurt in het voetbal. Daarom hoef je niet in paniek te raken. Het is onmogelijk om telkens de beste te zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen