VAE gelijk tegen Syrië zonder Van Marwijk, debuut voor Orejuela

26 maart 2019, 17:00   Bijgewerkt: 26 maart 2019, 19:03

De aanstelling van Bert van Marwijk heeft de Verenigde Arabische Emiraten nog geen schokeffect bezorgd. Op bezoek bij Syrië kwam het land met de nieuwe Nederlandse coach op de tribune niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Verder verloor Colombia, waar de door Ajax verhuurde Luis Manuel Orejuela zijn debuut maakte van Zuid-Korea en won invaller Ritsu Doan met Japan van Bolivia. Yuki Kobayashi werd twintig minuten voor tijd vervangen bij Japan.

De Verenigde Arabische Emiraten waar Van Marwijk afgelopen week zijn handtekening zette kwam in Abu Dhabi niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Syrië. Van Marwijk zat bij het oefenduel overigens nog niet op de bank bij de de VAE, maar bekeek het duel vanaf de tribune. Heracles Almelo-middenvelder Mo Osman speelde de tweede helft mee bij Syrië.

Zuid-Korea - Colombia 2-1

Met Orejuela negentig minuten op het veld - de Ajax-huurling maakte zijn debuut voor Colombia - konden de bezoekers niet winnen an Zuid-Korea. Davinson Sánchez, die de vorige interland ook negentig minuten meedeed, stond eveneens de hele wedstrijd op het veld. Tottenham-ster Son Heung-Min en Lee Jae-Sung maakten de goal van Kuis Díaz onschadelijk.