Europese clubs niet zomaar eens met uitbreiding WK-clubteams

26 maart 2019, 18:30

De ECA, de belangenvereniging van de voetbalclubs in Europa, is geen voorstander van het plan van de FIFA om het WK voor clubteams uit te breiden. De wereldvoetbalbond wil dat er in de toekomst liefst 24 ploegen mee doen aan het desbetreffende toernooi, maar dan zou het speelschema overvol worden. "Die beslissing kunnen wij niet steunen", vindt ECA-voorzitter Andrea Agnelli dan ook.

Dat vertelde hij tijdens een bijeenkomst in Amsterdam waar de plannen werden onthuld. Vanaf 2021 wil de FIFA de agenda aanpassen, terwijl de afspraak was om tot en met 2024 de speelkalender niet te veranderen. "We zijn een proces gestart om nu een visie te ontwikkelen voor de internationale competitie na 2024. Maar veranderingen moeten in overeenkomst zijn met alle stakeholders", aldus Agnelli.

Van der Sar: "Dat het WK anders moet, daar zijn we het wel mee eens"

De ECA steunt daarom de wijziging van de FIFA nog niet. Wel is er nog een andere optie, zo geeft Edwin van der Sar aan. Tegenover een voller WK moet een aanpassing van het speelschema komen te staan. "De kalender zit vrij vol met wedstrijden, je pleegt roofbouw op de spelers", aldus Van der Sar, afgevaardigde namens Nederland, tegenover de NOS. "Dat het WK anders moet, daar zijn we het wel mee eens. In zijn huidige vorm is het niet interessant om in te spelen én om naar te kijken."

Van der Sar is tevens vice-voorzitter van de ECA. Saillaint detail: collega Agnelli is werkzaam voor Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen