Wiegman maakt selectie deze periode bekend: "Geeft spanning"

26 maart 2019, 18:53

Sarina Wiegman gaat na de komende twee interlands de WK-selectie van de Nederlandse Leeuwinnen al bekend maken. Opvallend vroeg, maar voor de bondscoach van de Oranje Vrouwen is dat niet verrassend. "Er moet duidelijkheid komen voor het team", vertelt Wiegman over die keuze. Dinsdagmiddag werd de selectie bekend voor de oefenduels met Mexico en Chili.

En dus wacht er een spannende periode voor alle vrouwelijke internationals. "Dat doet wat met het team. Voor sommigen is het onzeker of ze er bij zullen zijn in Frankrijk of niet", aldus de bondscoach, die na de oefenduels haar keuzes toelicht aan de groep. "Dat willen we persoonlijk doen. Daarna gaan ze weer terug naar de club en zien we ze op 12 mei pas weer. Dan starten direct de voorbereidingen op het WK."

Voor alle speelsters worden de oefenduels dus extra belangrijk. "Een spannende periode", weet ook Wiegman, die de interlands in Nederland gaat gebruiken om vastigheden te creëren. "We gaan toewerken naar een vaste kern. We gaan minder uitproberen en meer toe naar het team dat er op het WK ook moet staan."

Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) en Anouk Dekker (Montpellier) maakten hun rentree bij de definitieve selectie van Oranje. Blessuregevallen Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Victoria Pelova (ADO Den Haag) en Sisca Folkertsma (FC Twente) ontbreken nog altijd. Laatstgenoemde mist door haar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347958/folkertsma-raakt-geblesseerd-en-mist-wk-in-frankrijk/,_blank,kwetsuur] sowieso ook het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen