Van der Looi kijkt positief terug op trainingskamp van Jong Oranje

26 maart 2019, 19:30

Erwin van de Looi kijkt met een positief gevoel terug op het trainingskamp van Jong Oranje in Spanje. De bondscoach zag zijn ploeg gelijk spelen tegen de Verenigde Staten en dinsdag met 1-0 winnen van Egypte. Al met al sprak de trainer van een nuttige oefentrip. "Uiteraard gaan we niet meteen de polonaise lopen. Ik vind wel dat we een goede eerste stap hebben gezet."

Dat vertelt hij tegenover OnsOranje. "We hebben bewust gekozen voor fysiek sterke tegenstanders, met spelers die ouder zijn dan wij. Dan kun je zien wat voor vlees je in de kuip hebt", aldus Van de Looi. "Ik vind dat we ons in beide wedstrijden goed hebben verweerd. Met de overwinning tegen Egypte als mooie beloning."

In dat duel maakten Jan Hoekstra (FC Groningen), Abdou Harraoui (Sparta Rotterdam), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jordan Teze en Cody Gakpo (beide PSV) hun debuut. "Mede daardoor en de spanning begonnen we onwennig", analyseerde Van de Looi, die zag dat Jong Oranje zich langzaam herpakte.

"We deden de juiste dingen in de duels en hebben een aantal mooie aanvallen laten zien. Het doelpunt was er daar één van. Het meest positieve vind ik dat we met elkaar geknokt hebben voor een goed resultaat. We willen graag mooi en goed voetballen, maar we willen ook een team zijn dat niet opgeeft. En dat heb ik de jongens zien doen", aldus de keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen