Voormalig Tukker Jensen helpt Finland aan eerste overwinning

26 maart 2019, 20:02

Finland heeft in de EK-kwalificatie-groep J haar eerste overwinning geboekt. Nadat het afgelopen week met 2-0 verloor van Italië, trok de ploeg op bezoek bij Armenië wel aan het langste eind. Voormalig FC Twente-speler Fredrik Jensen opende de score, Pyry Soiri besliste het duel een kwartier voor tijd. Willem II'er Aras Özbiliz werd twintig minuten voor het einde naar de kant gehaald.

Dat Jansen scoorde was niet geheel zonder gevaar: de voormalig Tukker, inmiddels spelend voor FC Augsburg, gleed de bal na een klein kwartier voetballen bij de tweede paal binnen. Direct na het doelpunt gleed hij echter hard door op de paal, desondanks kon hij wel gewoon doorspelen.

Na bijna zeventig minuten werd hij alsnog naar de kant gehaald en zag vervolgens hoe Soiri na een heerlijke individuele actie van Robin Lod bij de tweede paal het duel simpel besliste: 0-2. PEC Zwollenaar Thomas Lam bleef negentig minuten op de bank. Armenië verloor het eerste groepsduel ook: toen was Bosnië-Herzegovina te sterk (2-1).

Oefeninterlands

Verder werden er dinsdagavond ook nog enkele relevante oefenduels gespeeld. William Troost-Ekong versloeg met Nigeria opponent Egypte: Kenneth Omeruo bleef negentig minuten op de bank bij de Nigerianen. ADO-verdediger Wilfried Kanon was invaller bij Ivoorkust, dat moeizaam won van Liberië.

Nigeria - Egypte 1-0

Senegal - Mali 2-1

Ivoorkust - Liberië 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen