Oranje onder 19 verspeelt EK-ticket, Oranje 017 pakt groepswinst

26 maart 2019, 21:04

Oranje Onder 19 heeft een zeer pijnlijke nederlaag geboekt: in eigen huis waren de leeftijdgenoten van Spanje dinsdagavond te sterk, dankzij een laat doelpunt van Alejandro Marqués. Door de nederlaag loopt het team van Maarten Stekelenburg het EK in Armenië van komende zomer ook nog eens mis.

Met onder andere Sepp van den Berg, Kjell Scherpen, Orkun Kökcu (als aanvoerder), Wouter Burger, Lutsharel Geertuida, Ludovit Reis en Mohamed Ithattaren in de basis had Oranje aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Het leek er negentig minuten op dat het zou lukken, tot de leeftijdsgenoten uit Spanje - met vijf spelers van FC Barcelona binnen de lijnen - in de absolute slotfase toesloegen.

Het was de enige puntverlies van Oranje in de poule met Wales en Slovenië, maar het kost de ploeg van Stekelenburg wel het EK van komende zomer.

Oranje Onder 17 wél naar EK

Voor Oranje Onder 17 was er beter nieuws: de ploeg van Peter van der Veen won ook op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Tsjechië men verzekerden zich van de groepswinst. Plaatsing voor het EK was na zeges op Noord-Ierland en Israël al zeker, maar de groepswinst werd dus ook eenvoudig binnengehaald.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen