Neres geeft visitekaartje af bij debuut voor Brazilië

26 maart 2019, 22:59

David Neres heeft dinsdagavond zijn officiële debuut gemaakt namens Brazilië. De Ajacied kwam na ruim een uur voetballen in de ploeg voor Richarlison en was tegen Tsjechië direct belangrijk met een assist op Gabriel Jesus. Zo had de buitenspeler van Ajax een aanzienlijk aandeel in de moeizame 1-3 overwinning van de Goddelijke Kanaries

Want hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had Brazilië het uiterst lastig tegen Tsjechië. Met vrijwel alle grote sterren gewoon in de basiself, van Roberto Firminio, Philippe Coutinho tot aan Casemiro, stond de ploeg van Tite in de pauze gewoon achter in Praag. David Pavelka had na ruim een half uur de thuisploeg op voorsprong gezet.

Een absolute stunt kwam er echter niet: direct na de thee maakte Liverpool-ster Roberto Firmino namelijk al gelijk. En zoals de bondscoach van Brazilië al had aangekondigd zou hij tegen Tsjechië jonge spelers de kans geven. Dus mocht Neres na ruim een uur opdraven op de plek van Richarlison.

Met een prima pass op Gabriel Jesus - eveneens invaller - had de buitenspeler de assists op de 1-2, die pas zeven minuten voor tijd viel. Ook bij de derde en allesbeslissende treffer - opnieuw van de voet van de aanvaller van Manchester City - had Neres een rol: hij gaf een hakbal aan Allan, die meegaf aan Jesus. Zodoende was het een droomdebuut voor de Ajacied, die ook in Amsterdam in uitstekende vorm verkeert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen