Feyenoord neemt de tijd voor opvolging Van Geel

27 maart 2019, 13:19

Feyenoord neemt de tijd voor de opvolging van Martin van Geel. Dat zegt directeur Jan de Jong. Woensdag is bekend geworden dat de technisch directeur per 1 juli afzwaait. "We zijn ook daarom blij dat Martin nog enkele maanden op zijn post blijft", aldus De Jong in een eerste reactie op het nieuws.

"Zoals ik Martin de afgelopen anderhalf jaar heb leren kennen, zal hij zich tot de laatste werkdag hier voor honderd procent blijven inzetten voor de club", vervolgt De Jong op het clubkanaal van Feyenoord. "De tijd zal het leren, maar het zou heel mooi zijn als de huidige criticasters van Martin over een aantal jaren nog eens terug durven te kijken en dan alsnog vaststellen dat hij onder vaak heel moeilijke omstandigheden een heuse topprestatie heeft geleverd. Feyenoord moet hem dankbaar zijn voor zijn grote bijdrage aan de successen van de afgelopen jaren. Die staan voor altijd!"

Van Geel is de langstzittende technisch directeur in de Eredivisie. "De een na de ander verlaat het voetbal, al dan niet gedwongen. Met een dienstverband van acht jaar als technisch directeur is Martin al een positieve uitzondering. Dat is zorgelijk, want stabiliteit, ervaring en continuïteit van beleid zijn juist belangrijke succesfactoren voor een voetbalclub. Je wint niet zomaar vijf prijzen. Dat is geen toeval."

De Jong vindt dat clubs gebaat zijn bij rust en continuïteit. "Echter, op een gegeven moment moet je ook het welzijn van het individu in ogenschouw durven nemen en dien je ook daarvoor met elkaar de verantwoordelijkheid te nemen. Uiteindelijk is dat toch het allerbelangrijkste", aldus de Feyenoord-baas. Van Geel vertrekt vanwege de toenemende kritiek op zijn functioneren uit Rotterdam-Zuid. 

Lees ook: Officieel: Van Geel vertrekt na dit seizoen als 'td' bij Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen