Boer stopt na dit seizoen bij PEC Zwolle, maar blijft bij club

27 maart 2019, 16:09

Diederik Boer zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. In goed overleg met PEC Zwolle stopt hij na dit jaar als keeper, maar blijft wel verbonden aan de club in een nog nader te bepalen rol. "Vanwege steeds grotere fysieke ongemakken is het komende zomer tijd om ermee te stoppen", aldus de keeper.

Dat vertelt hij op de clubsite. "Terugkijkend heb ik een hele mooie carrière gehad, waar ik het maximale heb uitgehaald. Zestien jaar ben ik als profsporter actief geweest, van Jupiler League tot aan het winnen van de KNVB Beker en van play-offs om promotie/degradatie tot aan de Europa League finale", blikt de goalie, die vanaf 2002/2003 liefst 332 keer in het doel stond van PEC Zwolle, terug op zijn carrière.

Boer is blij dat hij mag blijven bij de club na dit seizoen. "Vanuit de voetbalacademie tot aan het eerste elftal heb ik jarenlang mogen ervaren wat een warme en fijne club PEC Zwolle is. Ik ben dan ook blij hier de komende jaren werkzaam te blijven, maar ga mij nu eerst volledig inzetten om met de club in de Eredivisie te blijven." Boer was zijn hele loopbaan actief bij de club uit Overijssel en maakte tussentijds een uitstapje naar Ajax.

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp vindt het een bijzonder moment dat Boer heeft besloten om te stoppen bij PEC Zwolle. "Met het afscheid van Diederik komende zomer stopt er een Zwols clubicoon. In al die jaren heeft hij zich voortreffelijk ingezet en daar wil ik hem ontzettend voor bedanken. Het doet mij goed dat Diederik ook na zijn actieve carrière bij de club blijft en dat hij hier een volgende stap gaat zetten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen