De Jong: "Kritiek op Van Geel soms op het onbeschofte af"

27 maart 2019, 16:38

Jan de Jong vindt het betreurenswaardig dat Martin van Geel per 1 juli zijn werkzaamheden als technisch directeur van Feyenoord neerlegt. Van Geel stopt in De Kuip vanwege 'de vele negatieve aandacht'. De algemeen directeur vindt het geen punt dat de aanhang kritisch is op het functioneren van de 'td', maar de toon van de kritiek staat hem heel erg tegen.

"Het gaat om de vorm en de inhoud, het is soms op het onbeschofte af. Ik vind dat we dat niet moeten accepteren en het nooit gewoon moeten laten worden. Je mag het met elkaar oneens zijn en kritiek uiten, maar qua vorm en inhoudelijk kan het heel anders dan nu af en toe is gebeurd", reageert hij via Feyenoord TV.

Ook is de algemeen directeur het oneens met een deel van de kritiek op het functioneren van Van Geel. "We spelen niet altijd goed, dat is voor iedereen duidelijk. De vraag is: als je een doelpunt tegen krijgt, is dat dan de schuld van de technisch directeur? Ik vind van niet en daarmee vind ik een deel van de kritiek buitengewoon onterecht", gaat De Jong verder.

Houdbaarheidsdatum

Volgens De Jong heeft een directeur in het voetbal - net als een mobiele telefoon - een beperkte houdbaarheidsdatum. "Die gaat kennelijk een beperkte tijd mee. Niet omdat die niet meer goed functioneert, maar omdat er een nieuwe moet komen. Dat komt de kwaliteit en continuïteit niet ten goede", is hij van mening.

"In het voetbal moet je ook ervaring hebben. Dat is één van de redenen geweest waarom Feyenoord de afgelopen jaren succesvol is geweest", vervolgt De Jong. "Er zat veel ervaring en deskundigheid in de directie. Dat heeft uiteindelijk geleid tot vijf prijzen. Dat is geen toeval, maar dat komt door de continuïteit. Dat zie je uit het voetbal wegstromen. Mensen die gevraagd worden of ze in het voetbal actief willen worden, moeten nadenken of ze dat wel willen, want het afbreukrisico is buitengewoon groot."

Lees ook: Feyenoord neemt de tijd voor opvolging Van Geel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen