NAC Breda kiest voor Eisenga als nieuwe algemeen directeur

27 maart 2019, 19:34

Luuc Eisenga gaat als algemeen directeur aan de slag bij NAC Breda. De 46-jarige bestuurder, die pas onlangs vertrok bij sc Heerenveen, gaat voor onbepaalde tijd aan de slag bij de Parel van het Zuiden. NAC heeft eveneens een nieuwe technisch directeur gestrikt: Tom van den Abbeele. De 39-jarige Belg komt over van Sint-Truidense VV en tekent voor drie jaar.

Eisenga gaat per 1 april aan de slag bij NAC en wordt de opvolger van Justin Goetzee, die de voorbije tijd op interim-basis werd vervangen door Nicole Edelenbos. "NAC is een fantastische club met een heel uniek en eigenzinnig karakter. Mede door de zeer betrokken supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers leeft deze club enorm", aldus Eisenga. "Door de huidige sportieve situatie staan we met NAC voor een behoorlijke uitdaging. Ik kijk er naar uit om met iedereen de schouders eronder te zetten en samen die uitdaging tot een succes te maken. Niet alleen omdat het hard nodig is, maar ook omdat met elkaar werken aan succes zorgt voor de meeste voldoening."

In december werd duidelijk dat Eisenga in maart zou vertrekken als algemeen directeur van Heerenveen. De positie van de bestuurder was na enkele conflicten onhoudbaar geworden. Bij NAC begint hij met een schone lei. "Het is voor mij zaak om zo snel mogelijk iedereen binnen en rondom de club te leren kennen, om zodoende via duidelijkheid en stabiliteit de rust weer terug te brengen binnen de kantoor- en voetbalorganisatie. De komende periode is het direct zaak om de focus zowel op de korte als de lange termijn te leggen en daarin met diverse scenario's rekening te houden."

Van den Abbeele

Dat Van den Abbeele de nieuwe 'td' is, komt niet als een verrassing. Zijn naam werd de voorbije tijd al vaker genoemd in Breda. Hij begint op 15 april aan zijn nieuwe klus. "Uiteraard kende ik NAC al, aangezien ik het Nederlands voetbal ook op de voet volg, een echte traditieclub met een enorme betrokkenheid waar ik graag deel van uit wil maken. Ik ga het avontuur vol overgave aan en hoop met mijn visie de stabiliteit terug te brengen en verder te bouwen aan het fundament dat er ligt. De successen van de jeugdopleiding spreken mij tevens aan, ik hoop dat ik daar ook mijn steentje aan bij kan gaan dragen" zegt de Belg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen